Zomerlinde

Zomerlinde

De zomerlinde bevordert de bodemkwaliteit dankzij haar verteerbare bladafval. Met hartvormige bladeren, is deze boom makkelijk herkenbaar. In de lente zijn de jonge takken rood met rode knoppen, en in juni en juli bloeien opvallende gele bloemtuilen. Later groeien er minder opvallende grijsgroene vruchten. In de herfst krijgen de bladeren een intense gele kleur. De […]

Wilde brem

wilde brem

De Wilde brem is een struik die in het wild groeit en bekend staat om haar geurende gele of witte bloemen. Deze bloeien in de zomer en trekken veel insecten aan. De bessen die later groeien, zijn eetbaar maar soms bitter.

Wilde kardinaalsmuts

Wilde kardinaalsmuts

De Wilde kardinaalsmuts bloeit in mei en juni met lichtgele vruchbeginsels die na bevruchting uitgroeien tot rode doosvruchten. Binnenin vind je witte vruchten met een oranje zaadmantel, die giftig zijn voor mensen maar door vele vogels gegeten worden.

Winterlinde

Winterlinde, Tilia Cordata

De Winterlinde groeit zonder moeite op verschillende grondsoorten en is populair als straat- of parkboom. In juni en juli bloeit hij met geelachtige of witte bloemen die bijen aantrekken dankzij hun geur. Na de zomer groeien deze uit tot kleine rode nootjes.

Gele kornoelje

Gele kornoelje

De gele kornoelje is een winterbloeier, die makkelijk te herkennen is aan zijn kleine viertallige gele bloemen. Als de bloemen bevrucht zijn, groeien er rode steenvruchten aan. Deze zijn eetbaar en kunnen gebruikt worden om compote, marmelade, gelei of sap van te maken.

Maximale hoogte
Grondsoort
Grondsoort
Bijzonderheden
Bijzonderheden
Soort aanplant
Soort aanplant
Bloeiperiode
Bloeiperiode