Hondsroos

Hondsroos, rosa canina

De hondsroos bloeit in de zomer, van juni tot juli, met fraaie bloemen die variëren van wit tot lichtroze. Insecten zoals hommels, bijen en vlinders worden aangetrokken door deze bloemen. Na de bloei groeien er bessen aan de struik, bekend als rozenbottels, die een belangrijke voedselbron zijn voor veel vogelsoorten en ook door mensen kunnen […]

Zwarte bes

Ribes nigrum

De zwarte bes bloeit in april en mei met rode paarse bloemen, die later veranderen in glanzend zwarte bessen. Deze bessen zijn eetbaar en worden gebruikt voor producten zoals jam en frisdrank.

Blauwe bosbes

Blauwe bosbes

De Blauwe bosbes is een kleine, decoratieve struik die blauwe bessen produceert. Deze bessen zijn zoet en worden vaak gebruikt voor culinaire doeleinden zoals sap, jam en desserts. De struik is winterhard en groeit het beste in volle zon of halfschaduw in vochtige, zure grond.

Egelantier

Egelantier

De egelantier is een rozenstruik met haakvormige stekels en een appelachtige geur. Hij bloeit van juni tot augustus met roze-rode bloemen en produceert eetbare bessen die veel vogels aantrekken.

Maximale hoogte
Grondsoort
Grondsoort
Bijzonderheden
Bijzonderheden
Soort aanplant
Soort aanplant
Bloeiperiode
Bloeiperiode