Rode bosbes

Rode bosbes

De rode bosbes is een kleine, ronde bes die groeit aan struiken in bossen en heidevelden. Het heeft een intensieve, zure smaak en wordt vaak gebruikt in verschillende culinaire toepassingen, zoals sauzen, gelei en desserts. Het is ook rijk aan vitamine C, antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Hondsroos

Hondsroos, rosa canina

De hondsroos bloeit in de zomer, van juni tot juli, met fraaie bloemen die variëren van wit tot lichtroze. Insecten zoals hommels, bijen en vlinders worden aangetrokken door deze bloemen. Na de bloei groeien er bessen aan de struik, bekend als rozenbottels, die een belangrijke voedselbron zijn voor veel vogelsoorten en ook door mensen kunnen […]

Viltroos

viltroos

De Viltroos is een sierplant met delicate, zachte blaadjes die aanvoelen als vilt. De bloemen zijn meestal roze of rood en bloeien in de zomer.

Wilde appel

wilde appel

De Wilde appel is een boom die voorkomt in het wild en wordt gekenmerkt door kleine, tart appels. Deze worden vaak gebruikt om dranken of gerechten te maken. De bomen kunnen groeien tot 15 meter en bloeien met witte tot roze bloemen in de lente.

Blauwe bosbes

Blauwe bosbes

De Blauwe bosbes is een kleine, decoratieve struik die blauwe bessen produceert. Deze bessen zijn zoet en worden vaak gebruikt voor culinaire doeleinden zoals sap, jam en desserts. De struik is winterhard en groeit het beste in volle zon of halfschaduw in vochtige, zure grond.

Egelantier

Egelantier

De egelantier is een rozenstruik met haakvormige stekels en een appelachtige geur. Hij bloeit van juni tot augustus met roze-rode bloemen en produceert eetbare bessen die veel vogels aantrekken.

Maximale hoogte
Grondsoort
Grondsoort
Bijzonderheden
Bijzonderheden
Soort aanplant
Soort aanplant
Bloeiperiode
Bloeiperiode